Чука – це морські дикорослі водорості. Мають нейтральний смак, приємний морський аромат без чітко вираженого запаху йоду, яким цей морепродукт багатий. Традиційним вважається поєднання водоростей і насіння кунжуту. Найбільшу популярність чука отримала в Японії, до речі, звідти і друга назва цих водоростей – “Хіяши вакаме”.
Цей заморський делікатес дуже багатий корисними речовинами. У складі велика кількість мінералів, таких як йод, ванадій, магній, залізо, кальцій, цинк, селен, фосфор, а також калій, мідь, натрій, марганець. Цілий набір вітамінів: А, D, K, E, С, групи В – тіамін и холін. Крім того, до складу водоростей входять ненасичені і поліненасичені жирні кислоти (у тому числі Омега- 3), рослинний білок, рослинні ферменти і гормони, харчові волокна, колаген. Також, це ще й дієтичний продукт, який має невисоку калорійність (від 86 ккал до 161 ккал в залежності від складових салату) та багатий мінеральний і органічний склад.
Хочемо відмітити деякі з корисних властивостей водоростей чука на наш організм:
Як Ви вже зрозуміли, ці салати з морських водоростей неймовірно корисні! Підбирайте на свій смак Чуку з цілої лінійки варіантів під ТМ SKADI, виробництва заводу Вогні Гестії «VH-fish». У нас є як класичний салат з морських водоростей Чука, так і з імбиром, з морквою, з селерою, з соусом Васабі.
Шукайте на полицях найближчих супермаркетів мереж Сільпо, Ашан та Novus!
Пробуйте та діліться з нами Вашими враженнями)