Сезон молодої спаржі у самому розпалі, тож це – ідеальний час для приготування смачних страв із використанням цього ніжного та соковитого продукту.
Пропонуємо приготувати суп зі спаржею та креветками!
Ця страва відмінно підходить і для обіду, і для вечері, і навіть для сніданку. Суп виходить дуже ніжним, смачним та навіть Інстаграмно красивим!
Інгредієнти:
Приготування:
1. У сотейник із товстим дном розігріти оливкову олію. Обсмажити дрібно нарізану цибулю та часник до прозорості.
2.Спаржу чистимо та нарізаємо, кілька верхніх стебел залишаємо для прикраси.
3.У сотейник до цибулі та часнику додаємо нарізану спаржу. Злегка обсмажуємо.
4.Потім вливаємо окріп так, щоб рідина тільки прикрила спаржу. Варимо при слабкому кипінні до готовності спаржі. Потім знімаємо каструлю з вогню і перебиваємо блендером до однорідного стану.
5. Порціями додаємо вершки. Солимо і перчимо до смаку.
6.На сковороді розігріти оливкову олію, додати зубчик часнику, трохи його обсмажити для ароматизації олії. Потім додати жменю відкладеної спаржі та обсмажити до готовності. Коли спаржа буде готова додати креветки і просмажити разом ще 1 хвилину.
P.S. Якщо серед нас є любителі мідій, у цьому рецепті можете сміливо замінити на них креветки, із мідіями смак заграє по-новому. Найкраще тут посмакують мідії у сольовій заливці від «ТМ SKADI».
7.Подавати суп в глибоких мисках, зверху викласти обсмажені креветки зі спаржею.
Суп-пюре зі спаржі з креветками готовий!