Червона риба – це звична назва, яку ми всі вживаємо. Але чому саме “червона” і що це за риба така? Давайте розкриємо цю таємницю.
Червона риба – це не наукова назва двох видів риб: сімейства осетрових та лососевих. І, що цікаво, ця назва не має відношення до кольору м’яса. Червоною вважають риби, які мають як біле, так і рожеве м’ясо.
Їх об’єднує низька калорійність, велика кількість поліненасичених макроелементів і виразний смак. Крім того, кожен вид має свої особливості, які залежать від способу харчування та умов проживання риби.
P.S. А червоний колір м’яса у деяких видів риби має наукове пояснення! Вміст астаксантину – потужного антиоксиданта та каротиноїду – надає рибі цей вражаючий відтінок.